Hvordan får jeg lån til å kjøpe pizzaovn?

Frossenpizzaen har vært en del av norsk matkulturs identitet i mange tiår. Nå er det en ny trend som slår inn over landet. Det har blitt veldig populært å investere i en ordentlig god pizzaovn. NRK hadde snakket med flere importører og forhandlere som kunne melde om at salget av slike ovner hadde “tatt helt av”.

Nordmenn ønsker å lage pizza på den tradisjonelle italienske måten. Dette er riktignok ikke noe som kan gjøres uten en solid investering. I denne artikkelen viser vi deg hva du må ut med for å kjøpe en pizzaovn i hjemmet ditt, hvilke varianter som finnes samt hvordan du kan sikre finansiering.

Hvilke typer finnes, og hva koster de?

Prisene på pizzaovner varierer utrolig mye. Slik er det med de aller fleste matlagingsredskaper. Man kan kjøpe de aller enkleste variantene for rundt 500 kroner. Dette er små, nærmest håndholdte ovner som kan stå på kjøkkenbenken.

De dyreste pizzaovnene er de som er gassdrevne. I og med at ekte flammer steker pizzaen, vil man også få de beste resultatene. Alle de “proffe” pizza-restaurantene i Sør-Italia bruker gassdrevne ovner. Dette er også noe man skal betale betydelig mer for. Prisen ligger ofte på mellom 5000 og 50,000 kroner – avhengig av størrelse og form.

Hvor kan man låne penger opp mot 50,000 kroner?

Det kan du gjøre på nett. Rettere sagt: du kan søke om forbrukslån på nett – og da vil du ha muligheten til å søke om penger opp mot en halv million kroner.

Mange norske banker tilbyr slike lån. For de fleste handler det ikke om man får innvilget et lån, men hvilken bank man bør søke hos. Lån uten sikkerhet har ofte litt høye rente- og gebyrkostnader. Derfor er det viktig at man velger den banken som gir deg de beste økonomiske betingelsene. Dette kan du sikre ved å bruke en såkalt finansagent/låneagent. Zmarta og Lendo er eksempler på bedrifter som hjelper deg med å finne de beste forbrukslånene på markedet.

Det finnes mange oppklarende artikler om forbrukslån på nett. Aftenposten har publisert en rekke artikler som gir deg innsikt i de mest oppdaterte reglene og mulighetene for usikker kreditt.

Er det stor sannsynlighet for at jeg får innvilget lån til et sånt prosjekt?

Bankene vil ikke ta stilling til hva du bruker pengene på. Det er en av de store fordelene med forbrukslån. Dette er også grunnen til at pengene utbetales veldig raskt. Når man søker om lån med sikkerhet vil bankene nøye gå gjennom finansieringsobjektet. Hele den prosessen kan man se bort fra når man søker forbrukslån.

Søkerkravene varierer fra bank til bank. Allikevel er det noen krav som alle norske banker må forholde seg til. Du er nødt til å være myndig (over 18 år), ha en form for stabil inntekt samt ikke ha noen nåværende betalingsanmerkninger.

Kan du spare penger på å kjøpe en brukt pizzaovn?

Det er absolutt et alternativ. Mange nordmenn kjøper nok en pizzaovn som et impulskjøp. Etter å ha laget pizza til hele familien et par ganger, merker man at nok er nok. Derfor ønsker man å minimere det økonomiske tapet så mye man kan. Resultatet blir ofte at man legger ut ovnen på finn.no.

Ovnene som ligger ute på Finn og Facebook i skrivende stund er godt under halvert i pris. Dette er riktignok ovner som i stor grad er bærbare. Hvis man skal ha en vedfyrt pizzaovn, så skal man nærmest lage et lite tilbygg i hagen. Disse variantene er det veldig vanskelig å kjøpe brukt.

Finansiering av pizzaovn på 1-2-3

Verdien av smaken på en hjemmestekt pizza med ordentlig sprø kanter er nærmest uvurderlig. Derfor er det mange som går til innkjøp av moderne pizzaovner til flere titalls tusen kroner. Og den drømmen trenger ikke være så langt unna å realiseres for deg heller.

Første utfordringer å finne en egnet plass. Hvis ovnen skal stå utendørs, vil du i noen tilfeller måtte gjøre noen enkle konstruksjoner for å få det til. Neste steg på veien er å sikre finansieringen. Oppsparte midler og forbrukslån blir fort de to mest realistiske alternativene. Du kan også prøve å få til en kombinasjon av oppsparing og lån. Dette kan hjelpe i form av lavere rentekostnader.